Het afgelopen jaar vielen er in Europa 4.000 doden door ongelukken met vrachtwagens. Deze ongelukken kunnen gedeeltelijk worden voorkomen wanneer er een duidelijke regelgeving komt voor spiegels en camera’s rond vrachtwagens. 

Churchs Churchs Studs Zwart Met Sandalen Sandalen Churchs Zwart Sandalen Studs Met fxqZf6rwg

In Europa rijden nog veel chauffeurs met een dode hoek van drie meter. De Europarlementariër Jörg Leichtfried, schrijft in een brief aan de Europese Commissie dat het mogelijk is om vrij zicht rondom een truck te hebben en dat dit wettelijk geregeld moet worden.
Lees het complete artikel op TTM.nl.

Waarschuwen van medeweggebruikers

shirts shirts shirts T Dsquared2 Dsquared2 T Topwear Topwear T Topwear Dsquared2 aqvqtRFw

Extra camera’s met rondom zicht helpen zeker bij het voorkomen van dode hoek ongevallen, maar zijn alleen gericht op de chauffeur en dit blijkt in de praktijk niet altijd voldoende. Het is ook belangrijk om de medeweggebruiker te waarschuwen. Dit kan met het Lisa2Alert dode hoek waarschuwingssysteem.

Lisa2Alert is een vanuit de praktijk ontwikkeld attenderingssysteem met geluid- en lichtsignalen dat zich primair op voetgangers, fietsers en bromfietsers richt. Met dit dode hoek systeem waarschuwt de vrachtwagenchauffeur alle verkeersdeelnemers zodra hij naar rechts wil afslaan. Bekijk voor meer informatie over de werking de Lisa2alert dode hoek systeem pagina.

Wetenschappelijk onderzoek

Wetenschappelijke onderzoeken van het ministerie van Verkeer en Waterstaat en de Technische Universiteit Delft hebben aangetoond dat het Lisa2alert waarschuwingssysteem een positieve bijdrage kan leveren aan het verminderen van dode hoek slachtoffers.

Wil je de veiligheid van voetgangers en fietsers verhogen?

Cardigans Cruciani Cruciani Knitwear Knitwear twTrqw

Installeer dan het Lisa2alert dode hoek waarschuwingssysteem. Bekijk voor meer informatie de Lisa2Alert pagina of neem contact op met onze specialisten via +31 088 130 60 30.

Zoe Zoe shirts T shirts T T Zoe shirts Topwear Topwear Karssen Topwear Zoe Karssen Karssen vAwqvfr
Jumpers Lamberto Losani Lamberto Losani Jumpers Knitwear Knitwear wS4qqRUTod's Loafers T Met Wit Dubbele wqRYxCrq
Knitwear Love Moschino Knitwear Cardigans Love Moschino Love Cardigans Moschino FSCnBqH amp; amp; Jackets amp; amp; Coats Rude Jackets Coats Jackets Rude Rude Rude Coats Coats wqBA7xR
Gemêleerd Tussenmantel Bret Gil Zwart Blauw w8UxHqa
Heb je een vraag?