door medeweggebruikers te waarschuwen

Whp Sloggi S Slo Damen Silhouette Bh qg44SXfwO

Het afgelopen jaar vielen er in Europa 4.000 doden door ongelukken met vrachtwagens. Deze ongelukken kunnen gedeeltelijk worden voorkomen wanneer er een duidelijke regelgeving komt voor spiegels en camera’s rond vrachtwagens. 

Mal Bodysuit Roze Fleur Du Lace Velvet Lily 5XwxXz0q4

In Europa rijden nog veel chauffeurs met een dode hoek van drie meter. De Europarlementariër Jörg Leichtfried, schrijft in een brief aan de Europese Commissie dat het mogelijk is om vrij zicht rondom een truck te hebben en dat dit wettelijk geregeld moet worden.
Lees het complete artikel op TTM.nl.

Waarschuwen van medeweggebruikers

Topwear Dsquared2 T Topwear shirts Dsquared2 6wqvq0P

Extra camera’s met rondom zicht helpen zeker bij het voorkomen van dode hoek ongevallen, maar zijn alleen gericht op de chauffeur en dit blijkt in de praktijk niet altijd voldoende. Het is ook belangrijk om de medeweggebruiker te waarschuwen. Dit kan met het Lisa2Alert dode hoek waarschuwingssysteem.

Lisa2Alert is een vanuit de praktijk ontwikkeld attenderingssysteem met geluid- en lichtsignalen dat zich primair op voetgangers, fietsers en bromfietsers richt. Met dit dode hoek systeem waarschuwt de vrachtwagenchauffeur alle verkeersdeelnemers zodra hij naar rechts wil afslaan. Bekijk voor meer informatie over de werking de Lisa2alert dode hoek systeem pagina.

Wetenschappelijk onderzoek

Wetenschappelijke onderzoeken van het ministerie van Verkeer en Waterstaat en de Technische Universiteit Delft hebben aangetoond dat het Lisa2alert waarschuwingssysteem een positieve bijdrage kan leveren aan het verminderen van dode hoek slachtoffers.

Wil je de veiligheid van voetgangers en fietsers verhogen?

Pantofola Boots Pantofola Ankle D'oro Footwear D'oro qrZwXrOg

Installeer dan het Lisa2alert dode hoek waarschuwingssysteem. Bekijk voor meer informatie de Lisa2Alert pagina of neem contact op met onze specialisten via +31 088 130 60 30.

Elastico Damen Inglesa Sneaker Tenido Victoria Punt 5UHnqBxAw
Jumpers Lamberto Losani Lamberto Losani Jumpers Knitwear Knitwear wS4qqRUTod's Loafers T Met Wit Dubbele wqRYxCrq
Corvari Footwear Shoes Corvari Footwear up Lace SUxqBwv Cinzia Cinzia Subliem Subliem Sneakers Araia Zwart Zwart Subliem Araia Araia Cinzia Sneakers qrUFYrwxB
Gemêleerd Tussenmantel Bret Gil Zwart Blauw w8UxHqa
Heb je een vraag?